We're the Wedding Photographer Photography

By: super Hairie

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Jul-2008 16:57 Email | Share | | Bookmark
On our exhibition day

Alhamdulillah..semuanyer berjalan lancar hasil perancangan all big's...thanx pada bighafiz aka otosan,bigsteve,bigadry,bigzalie,bigzam and bigzatie and ur wives then xluper pada farhan n his wife shuhada yg menolong kami secara langsung utk menjayakan exhibition kali nie...pada kawan2 fp yg dtg,bg moral support..very appreciated...sgt2 berterima kasih..usaha kalian amat cemerlang...walaupun ini pertama kali kita masuk exhibition..tp idea+konsep+strategi yg kita rancang telah membuahkan hasil yg bg aku sgt baik buat permulaan bg kita....Alhamdulillah...to all big's jgn lupe sujud syukur ya...

Setelah perancang kita selama kurang dari 1 bulan,meeting dan kesungguhan geng2 big sumer mmg best...our cooperation mmg best..harap kita sumer dpt kekalkan momentum nie sampai bila...we are in transition zone..so be careful,jgn tergelincir..be focus....mudahan kita berjaya...

Malam pertama tuh aku goyang jugak,bile jejak kaki jer dekat exhibition hall tuh..tgok keliling...mak ooooi..aku rase dh sikit down..persiapan booth lain,mmg gempak...kalau nk dibandingkan dgn booth bigpictures...mcm mau x mau ajer..mase tuh aku bertarung dlm diri aku sendiri..u can do it hairie..bila aku perhatikan muka big's sorang2 aku dpt strength tu semula...yakin..aku yakin boleh....mesti boleh...maka malam tuh pun aku dgn bigzalie..gilah ke jusco carik paper barg tuk dtaruk ke booth tuh kasik nampak menarik sikit....

Saingan dekat booth tuh bukan calang2...adan,myphotographer,manggis,CS lagik..sumer dah ade brand masing2...tapi xpe...aku yakin,all big's pun yakin....we ca survive...jgn patah balik...then malam tuh jugak hafiz event management dtg bg moral support n aku betul2 ucap thanx pada dia pasal dia byk bg idea n mcm2 lagik dekat kitorg nie..thanx hafiz....

Hari jumaat...berdegup jantung aku jugak..1st time katakan dekat exhibition...nk tgok jugak result dia cmner dgn strategi kitorg...stress sikit..mlm tuh kawan2 ade dtg radin,lensa hijau..yol x sempat sampai...then ade lagi kawan2 yg dtg bg support..aku sgt hargainyer..lepas tutup booth mlm tuh...aku mls nk ckpla...kitaog lepak kat kedai mamak..sifairuz myphotographer pun lepak sekali..hilangkan stress..betul2 mencabar tgok prestasi msing2 harinie..huh....mlm tuh aku diam ajer..kepala otak aku terus berlegar2 carik idea...then aku biarkan big's yg lain kecoh2 dkt meja sebelah..aku lepak dgn bighafiz..aku cerita dgn dia pasal per aku diam...kepala aku mmg tgh ligat nk carik idea strategi cmner nk buat esok n lusa nie...then aku pun nyalakan bara sikit...aku pun ckp strategi aku...ape yg aku dpt belajr harinie..then terus benda nie berjangkit dgn big's yg lain..pupapappepepapep....terus dpt 1 conclusion..generate+evaluate...terus jalankan operasi....

Hari sabtu,
aku kena g buat shoot bigEvent dekat pahang...shoot charity dgn anak2 yatim..ramai gakler...ade 100 lebih anak2 yatim..seronok aku tgok downg hepi....tp aku susah hati sikit..peciterla performance bigpicture dkt KL skrg nie...sblum aku pergi tuh aku ade bisik pada bigadry pasal stratgi aku tuh..aku lantik dia jagik bigseller mase tuh...alhamdulillah..dia sgt2 berjaya lakukannyer..tahniah sekali lagi bigadry....sambung balik tadik...aku betul2 xbper tenang mase shoot dekat pahang tuh...line fon dhler xde...xtau status..mmg stress gak aku kat sane..dhler aku kena tidor dekat sane...berus gigi,tuala,kain pelikat pu aku luper nk bwk..mmg nmpak sgt....

hari ahad,
pagi2,lepas aku shoot sikit2..terus aku pecut ke midvale...buat pape yg patut..Alhamdulillah sgt2...we Reached our sales target!!!!..................for our client..we'll give u the best...InsyaAllah...Thanx for hiring us....Thanx an thanx again pada kawan2 sumer yg membantu dan sgt supportive....Thanx......


release tension masa hari pertama.........argh!


geng CS yg membuat lawatan tdak beraper rasmi


geng Fp Radin+Firrbudi yg dtg menjegah..yol xsempat smpai..huhu


bigzalie tgh memberi ceramah....haha


muke bigsteve mencarik idea...cmner aku tackle dia nie..."?"


Best sellerman..BigAdry tgh keyin invoice pada client2 bigpictures...


tgah dskus cmner lah aku nk ketuk kepala bigsteve nie...haha


muke bigHafiz aka otosan tgh senyum pasal dia dh tau dia akan reach sales target...tp dia tau lewat sikit..pasal dia xnk agkat hp..haha

Thanx to all

Regards,
BigHairie
Thebigpictures



Hati tgh senang sikit..syukur.....mama mia and adam..than 4 coming ya...cheers..

x sbr nk g shoot our client..c u soon....



Tuesday, 1-Jul-2008 03:38 Email | Share | | Bookmark
BigCommercial-BigPictures!

Saje nk publish...


.....................................................................................................................................................
One of our TheBigPictures.com services is to provide commercial photoshoot for the Corporate Business...
Bermula dgn commercial shoot,then nature kemudian barulah masuk ke line wedding photography...m quite confident when my client ask me to do this kind of commercial shot..

Big Steve...
Nanti jgn luper shoot O&G Aker Kaverner ngn Wesport sekali ya....

This is my project,client PLUS EXPRESSWAY....i've to monitor every week...from starting to the end..

As of today....

(gmbr overall malas nk publish,lenkali aku publish)...











..................................................................................................................................................

Project Manager

BigHairie
0126878290
BigCommercial@bigPictures



Sunday, 29-Jun-2008 15:44 Email | Share | | Bookmark
BIgGathering....BIgPictures!

Sempena perkahwinan suhaimi+ Masitah dekat ampang tadi...n sebelum launch besar2an THEBIGPICTUREStm maka kami semua berkumpul n bersatu n berseronok di majlis suhaimi n masitah yg best nie...haha..giler best.....






for more photos click
http://thebigpicture.fotopages.com


Saturday, 28-Jun-2008 12:27 Email | Share | | Bookmark
BigWedding:Solemnization Suhaimi & Masita

Suhaimi n Masita,pertama kali bp jumper dowg nie agak cool n menunjukkan excited yg agak tinggi terhadap gmbr....then hari bighairie n bigsteve g lah amikkan gmbr mereka di keramat..kitaorg smpai on-time...tok kadi pun x sampai lagi mase tuh...suhaimi very understanding n cool n peramah jugak...then masita lak pandai senyum and senang utk dibentuk...dia faham ape yg dia mahu n pe yg Bp mahukan...cool couple...c u tomorrow...congrats mi an ita...



for more photos click
http://thebigpicture.fotopages.com


Tuesday, 24-Jun-2008 12:42 Email | Share | | Bookmark
INviting You To join BigFamily

Salam to all photographers out there..









Basic requirement:
-Muslim
-20-30 yrs old
-Male/Female
-Malaysian
-Solat tak tinggal
-Energetic
-Kreatif
-ada basic technic..style leh develop kemudian
-Willing to learn and travel
-Tahan lasak
-Hormat org tua
-PR bagus


Regards
BigHairie
www.the-big-pictures.com


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net